Página de los alumnos de Comunicación audiovisual de la UB donde mostrar lo que será nuestro próximo año, en el cual muchos de nosotros nos vamos de intercambio a otras universidades del mundo.

domingo, 2 de enero de 2011

Cerveceando entre virgen y virgen

Sevilla? que dir de la ciutat de la llum, la feria, les tapes i el rebujito, una ciutat que té més bars que persones, una ciutat plena de contrastos i de diferències culturals.

Diversos extrangers, que el seu accent andalús els delata del seu cor robat per la ciutat... , m'han confessat alguns tòpics quan intenten explicar la forma de ser del sevillanos envers la resta d'andalussos: els capillitas: "los sevillanos consideran que viven en la mejor ciudad del mundo, y por tanto no sienten curiosidad por lo que hay más allá de sus límites, entonces ¿por qué conocer gente de fuera?", "la gente es muy conservadora, tiene una mentalidad como la nuestra (europea) de hace 30 años", repeteixo... no deixen d ser tòpics, hem conegut gent molt maja, ara que veient a tothom sortir de l'esglèsia els diumenges directes al bar de la cantonada a atiborrar-se de tapes i cervecetes amb els seus petits vestits com si sortissin del plató de Cuentame, dóna com a mínim que pensar...

Es apassionant observar la gent i els costums locals i adonar-ten de l'herència cultural que els andalusos ens van deixar. Les nefastes idees que els polítics els intenten inculcar, desfets pel contacte amb la gent catalana. "Yo sentía un rechazo hacia los catalanes, pero la verdad es que me encantan todos los que conozco". De seguida te n'adones que es respira cultura per a tot arreu, cultura popular en cada bar on qualsevol s'anima a cantar, tocar o ballar, però també cultura pictòrica, audiovisual, teatral,... s'organitzen moltes mostres, certàments, exposicions i festivals i quasi tot GRATUÏT! que gran.... tot i que la  "botellona" a calat fins el fons, sense diferència d'edats.

Pel que fa a la uni, els ànims tan dels estudiants com del professorat de comunicació estan per terra. El ritme de treball és lent i les classes s'anulen a la mínima. Només dir que a 5è a l'assignatura de realització (sona bé eeee)  amb un professor que té una productora i treballa a canal sur, portem dos mesos (quan hi ha classe) fent photoshop per a principiants. Pel que fa al material no pintava malament, plató de tv, laboratori de foto, estudi de foto, mil cabines de so, aula amb mil macs, ... però en la realitat... perquè serveix un mac si no instalen cap programa? o un estudi de fotografia sense focus? o un plató on no funciones les càmeres? El mateix subdegà ens va il·lustrar amb una gran definició.... " esta uni es como un museo hay mucho material pero no funciona nada".

Però sembla que tot això està canviant poc a poc... ja tenim final cut! ueeee! D'altre banda m'he trobat amb gent amb moltes inquietuds i ganes de realitzar històries paral·leles molt interessant. S'organitzen conferències i tallers de foto, cinema, teatre,... semblants a les tutories d'igual a igual però durant tot l'any que sorgeixen d'iniciatives dels propis alumnes, la universitat ofereix les instal·lacions i si es necessari un petit suport econòmic (per comprar carrets fotogràfics, paper per revelar,...)

Acabaré amb la frase estrella de la setmana... ¿Cómo que te has venido a estudiar aquí? ¡si en Barcelona la universidad de Comunicación es muy buena!

El fet és que Sevilla és una ciutat que enamora i si no que li preguntin als milers d'estrangers que hi viuen.

Adió mi arma... i bon any a tothom!

No hay comentarios:

Publicar un comentario